优游注册平台网站

LONGCHEER YACHT CLUB

参考造价:暂未填写| 优游注册平台网站间:休闲优游注册平台网站间| 面积:54780平米| 浏览数:130
案例简介 Case description
浪骑游艇俱乐部位于优游注册平台网站大鹏半岛桔钓沙,距离市区 50 优游注册平台网站里。这里曾经举办过多次国际性帆船竞赛,国际知名度极高。

项目内容为在原址上重建游艇会和码头。建筑主体面积5.5万平米,包含私人俱乐部、300间客房的酒店和户外优游注册平台网站功能。用地拥优游注册平台网站 470米优游注册平台网站的海岸线。由于用地狭优游注册平台网站,建筑横向排开时将形优游注册平台网站很优游注册平台网站的“墙”。我们希望,不要由于“墙”的落优游注册平台网站而阻挡城市的观海视线,而是让游艇会与城市共享这片优美的海景。

方案顺应场地南北高差,将建筑的主体在城市道路标高以下解决,与路面平齐的高度上只优游注册平台网站4个体量较小的“亭子”,其间距达40米,城市过往的人仍很容易看到海。亭子的屋顶由向四周悬挑的折板构优游注册平台网站,造型轻盈,为水平优游注册平台网站条形建筑带来了起伏的天际线,也为观海者提供了带遮阳的休息优游注册平台网站间。
LONGCHEER YACHT CL
LONGCHEER YACHT CLUB, SHENZHEN, CHINA

Set on the Dapeng Peninsula, part of the Daya Bay in Nan’ao, Shenzhen, on a narrow strip of land between Daya Bay and the Yashan mountain range, Longcheer Yacht Club, designed by SAOTA was envisioned not just as a new flagship yacht club and hotel, but also as a catalyst to promote yachting culture and encourage public interest in marine sport.

The site is part of a scenic stretch of coastline that has become a centre for marine sports and leisure activities in China. The club’s neighbours already include a maritime school and marine sports base, and the stretch of coastline it’s on has been earmarked for further development relating to various marina leisure activities.

The site, which included existing yacht jetties, has spectacular views of the bay and Daya Islands, and provides some of the best vantage points from which to view the China Cup International Regatta and other prestigious yachting events. Caught between the mountain and the ocean, the building was envisioned as an extension of the landscape, mediating between the mountain and the bay beyond.

The narrow shape of the site, hugging the jagged coastline, and the need to maximise views of the bay informed the long, linear zig-zag shape of the building and its orientation, while its height and emphasis on horizontality was dictated by municipal restrictions that ensure that ocean views from the scenic main road behind the site are not obscured.

The façade of the building was inspired by traditional Chinese lanterns, the concept of the light box multiplied and repeated to create a modular pattern emphasising lightness and transparency, which is particularly effective when seen from the bay at night. An undulating copper-coloured ribbon-like detail feature unifies the façade, delineating the circulation cores and opening up views of the yacht basin.

A series of four rooftop pavilions serve as dedicated entertainment, meeting and reception areas. These lightweight, floating pavilions feature slim, folded, faceted roof shapes, echoing the angularity of the “ribbon” feature on the building’s facade. The large overhangs not only create protected outdoor spaces, but together with the clear expression of their columns involve a contemporary interpretation of some of the defining aspects of traditional Chinese architecture, which also informed the strong axial elements and clear hierarchy of the design.

The building features a highly efficient servicing strategy, whereby it takes deliveries and is serviced entirely from the lower level via four strategic cores that bring services up into the project and disperse them throughout the building via circulation nodes. This arrangement maximises the use of premium space and views on the upper levels. Large light scoops in the roof allows natural light into the lower levels and filter it into the rear rooms.

The landscaping includes two promenades, one above the hotel, creating a public viewing platform from which members of the public can view the yacht races in the bay, and one along the water’s edge in front of the hotel, which is envisioned as forming part of a longer continuous walkway spanning neighbouring properties and contributing generously to the life of the precinct more broadly. The flowing lines, softened edges and terraced layering of the landscaping around the site, contrasting with the angular linearity of the architecture, was inspired by rice field terraces in Yunan. In addition, the landscaped rooftop gardens extend the mountain forest vegetation behind the main road.

The resulting intervention not only creates a new landmark yachting destination and home for the local and international yachting fraternity, but contributes meaningfully to the overall development of the region and the creation of a larger precinct. It’s a luxurious location for the appreciation of one of the eight most beautiful coasts of China.

-Ends-
LONGCHEER YACHT CL
CREDITS:

Project Name:Longcheer
Project Location:Shenzhen, China
Lead Designers:SAOTA
SAOTA Project Team:Phillippe Fouché, Stefan Antoni, Greg Truen, Dani Reimers, Ke Lu Theo Gutter, Mike Wentworth and Henry Abosi
Architects:ZHUBO Design Group
Lead Architects:Guochuan Feng, Yali Huai
Engineer:ZHUBO Design Group
Landscaping:Metrostudio
Photographer:Yu Bai
Copy by:Graham Wood

TA的其他作品

MOSMAN
MOSMAN
Hillside
Hillside
Dilido
Dilido
Le Pine
Le Pine

所优游注册平台网站评论 (0)

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还优游注册平台网站更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联优游注册平台网站。

©2012ccu-news.com,All Rights Reserved.( | )